Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Viskadalen IBK Seniorlag Herrar

Följ

Seniorlag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
Viskadalen IBK
Innebandy
Seniorlag Herrar

Match

Fyllinge IBK

8 - 4
Fyllingehallen
23 november 2010
20:00

Viskadalen IBK

Referat

Referat: Fyllinge IBK - Viskadalen IBK

Fyllinge - Viskadalen 8-4

En mörk, kall, blåsig och snöig tisdagskväll sent i november känns inte som den mest ultimata dagen för att åka till Fyllinge... men när skulle egentligen det vara...!

Tisdagen den 23 november klockan 20.00 hade de vänliga själarna i Fyllinge lagt matchen :( men det skulle komma att visa sig bli en allt längre kväll än någon som åkte i min bil hade tänkt sig.

Vi körde ifrån Rasta, Varberg Nord ca 18.20 och kunde trots dåligt väder, full bil och dålig sikt ändå hålla god fart och kunde rulla in vid Fyllingehallen runt 19-tiden.
De andra som åkte från Horred följde i våra spår och kom inte mycket senare.

Vi hade genom Hallands innebandyförbunds hemsida fått reda på att vi skulle få bli dömda av två brudar och besvikelsen var stor när dessa visade sig ha blivit utbytta mot bröderna Söderström (Lellen som hade gjort i ordning sig och allt... P), som dock gjorde en bra match.

Fyllingehallen var det många år sedan man besökte sist, och ska jag vara ärlig så hade det inte gjort något om ännu fler år hade fått passera...
Liten, trång, smal och extremt studdsigt golv, känns det igen frågan annanstans?!
Ja likheten till vår egna, ej ombyggda hall var stor, dock har vår hall aldrig varit så sleten och haft en studdsig gummimatta som golv!

Iaf... Uppvärmningen var ingen vidare fart i, vår målvakt såg väldigt trött ut och gnistan den var knappt kännbar.
I omklädningsrummet precis innan matchstart kändes allt väldigt lojt och "ringen" runt mål var tafatt. Ingen vidare början när man möter ett lag i toppen av tabellen.

Period 1
Trots vår loja inställning så var det ändå vi som var "bäst" i början.
Tempot var väldigt lågt, vi hade inte mycket till press, men Fyllinge hade inte mycket till uppspel eller mycket av något alls.
Vi fick till några schyssta uppspel, några bra skottlägen och kanske något bra skott men inte vidare mycket mer.
Benen var och blev väldigt trötta av det "svajiga" golvet, så backarna i båda lagen hade en rätt lugn uppgift att freda sina egna kassar.

När Fyllinge plötsligt kom in bakom vår kasse och fick rätt ostört spela fram till en fri gubbe på kanten, så hade målproduktionen startat.
Strax därefter fick vi powerplay, vilket denna säsongen varit allt för stelt, och även denna gång hände inte vidare mycket. Som tur var fick vårt spelgeni Tim till slut tag i bollen och spelade snyggt fram Serholt till kvittering 1-1.

Vi fick igång lite mer spel efter detta och hade lite bättre chanser men inga vidare skott, många gånger för bollen hade en tendens att "skutta" iväg så fort någon försökte skjuta.
Första periodens resultat skrevs till 1-1 och enligt protokollet till 9-8 i skott till fyllinges favör.

Period 2
Vi försökte få igång varandra i pausen och ingen var vidare imponerade över vad Fyllinge presterat.
De var inte vidare imponerade över oss heller och även andra perioden var rätt sömnig. Detta lyckades motståndarna utnyttja och fick efter en pangare upp i närmsta krysset, ledningen med 2-1.
Det hände inte vidare mycket som jag kommer ihåg i första delen utav andra. Vi spelade rätt stabilt, rätt bra uppspel och fick skjuta lite mer. Deras målvakt var inte vidare duktig men hade en tendens att göra jätteräddningar när det behövdes. Vi hade säkert tre rena "mål" i andra perioden, men på något sätt var han i vägen för dem alla.
3-1 kom inte alls vidare rättvist 10.32, men sen var nog inte vår reducering ett antal sekunder senare vidare rättvis heller, denna gången var det geniet Tim som gjorde målet oassisterad står det på matchprotokollet, men det undrar jag om det stämmer.
Runt 14 minuter in i perioden var det dags för oss att få vårt andra powerplay, återigen var det inte mycket att hurra för, och det slutade inte i något jubel alls då målen uteblev.
Nästan exakt när Fyllinge blivit fulltaliga drog Jojje på sig en utvisning, en väldigt hårt dömd utvisning bör jag dock tillägga, för en liten knuff vid sargen.
Vårt boxplay höll som vanligt rätt bra klass och vi klarade oss utan några fler missöden där bak.
Däremot fick Fyllinge bra fart på bollen, för bra fart och detta skulle även hålla i sig i tredje perioden. Skottstatistik enligt protokoll 14-11 till fyllinge.

Period 3
Gnistan hade inte växt sig vidare starkare under matchen och en sådan sprinter som Serholt, fick ge efter för golvets utsugningseffekt hälften in i tredje.
Denna perioden var fyllinges till mestadels och nu när de fått upp farten på bollen så kom deras 4-2 rätt kvickt.
Men vi har ju vårt geni Tim och efter en höjdboll av Johan Samuelsson så styrde nämnda geni in reducering 4-3 (kan nog varit hög klubba, men det var snyggt gjort!).
Efter det så började ett stort förfall i vårt spel, 5-3 kom knappa minuten efter vår reducering. Vi fick sedan en märklig straff emot oss, en straff som Simon snyggt räddade och i närmaste förnedrade straffskytten.
Dock följer alltid en utvisning vid straffmiss med start denna säsong.
Och i vårt efterföljande underläge så utökade hemmalaget ledningen till 6-3.
7-3 och 8-3 följde därefter och man såg att vår målvakt var allt för trött efter att jobbat hela dagen och en lång sen resa. Lite senare bytte han själv ut sig och lät Kim Wester komma in en stund.
Fyllinge backade hemåt desto mer och vi tryckte på riktigt ordentligt för första gången i matchen. Dock hade vi tiden och resultatet emot oss.
Vi fick ännu ett powerplay denna kväll, då med endast 1.34 kvar av matchen.
Fast det räckte med 6 sekunders powerplay denna gången, sen hade Åkesson dragit in 8-4 efter ett snabbt skott på lika snabba passningar, bra och effektivt!
Skottstatistik enligt protokoll, 12-13 i vår fördel.

Vi spelade som sagt rätt stabilt hela matchen. Inga dåliga uppspel, tvärtom, rätt smarta och korrekta passar. Däremot är vi fortfarande ett lag som lever på speed, fysisk och kämpaanda och tar man bort det så blir det svårt att vinna matcher mot ens det svagaste motstånd.
Denna match saknade vi det och fick förlita oss på vår teknik, taktik, och spelsinne. Det gick faktiskt förvånansvärt bra och blir vi bara än bättre på dessa saker så har vi mycket att falla tillbaks på när kraften tryter.

+ till våra backar som spelade stabilt hela matchen.
+ till David som jag tyckte kämpade på bra, och visade smart för våra backar vart han ville ha bollen. Bra löpningar tillsammans med Tim.

- att vi fick Nicke skadad och även andra fick fler krämpor.
- till fyllinge att lägga en match på en sådan tid, en sådan veckodag, en sådan årstid.

Matchen plus duschning m.m. var väl klart runt 22.30 och sen var så klart alla hungriga, många hade inte ätit något sen middagstid.
Så vi stannade till lite snabbt på MAX (gratis reklam här). Det var inte så imponerande som jag hade fått höra...
Vi kom väl ut på den isiga vägen 20 minuter senare och började färdas hemåt.
Vi var den sista av tre bilar att komma iväg från restaurangen och efter en stunds körande på motorvägen mötte vi en hel del lastbilar som blinkade med helljusen. Klart man fattade att något var fel och lite längre fram hade det skett en olycka med en hästtransport. Efter att vi fått vänta hela jäkla 45 minuter på motorvägen var det äntligen dags att åka igen. Då var vi inte vidare glada, de andra i laget hade precis kommit förbi olyckan innan vägen stängdes av...
00.30 var vi äntligen tillbaks på Varberg Nord och en halvtimma senare var man till slut hemma och kunde få sova.

TACK SÅ JÄKLA MYCKET FYLLINGE FÖR EN TREVLIG TISDAG!!! (idioter)
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Christian Åkesson 1 1 0 0 1
Johannes Hidebring 1 1 0 0 1
Johan Samuelsson 1 0 1 0 1
Tobias Svensson 1 0 1 0 1
Daniel Wilhelmsson 1 0 0 0 0
David Johansson 1 0 0 0 0
Magnus Knutsson 1 0 0 0 0
Niklas Börjesson 1 0 0 0 0
Tobias Laurén 1 0 0 2 0
Viktor "Hallen" Andersson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Kim Wester 1 0 0 0 2 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

lör 19 feb 2011, 16:00 Viskadalen IBK - Fyllinge IBK 7 - 7